Endoscopie

Endoscopie digestiva superioara

Endoscopia digestiva superioara este un procedeu medical de investigare prin care medicul specialist Romgermed poate explora interiorul esofagului, stomacului si duodenului cu ajutorul unui aparat numit, endoscop.

Ce este ENDOSCOPUL?

Endoscopul este un instrument medical de mare precizie, subtire si flexibil, dotat la unul din capete un dispozitiv optic ce capteaza si transmite in timp real imagini. Acesta este introdus prin cavitatea bucala a pacientului si inainteaza usor la nivelul gatului, iar astfel se poate investiga esofagul, stomacul si apoi duodenul.

Endoscopia digestiva superioara este o investigatie nedureroasa, rapida (aproximativ 3-5 minute), care nu impiedica respiratia pacientului, discomfortul acesteia fiind dat de perceperea acelui tub subtire in gat. Anestezia locala cu xilina ajuta la calmarea acestei senzatii.

Cateva avantaje pe care le ofera endoscopia digestiva superioara

  • Este cea mai buna varianta pentru a examina esofagul, stomacul si duodenul. Endoscopia digestiva superioara este extrem de precisa si poate depista leziuni ale tubului digestiv superior, uneori cu mult timp inainte ca pacientul sa resimta anumite simptome si sa fie constient de boala.
  • Prin endoscopia digestiva superioara se pot detecta si diagnostica modificari precum hemoragiile, inflamatiile, ulceratiile, infectiile, tumorile, hernia hiatala sau ciroza hepatica, existand astfel posibilitatea ca medicatia si investigatiile ulterioare sa fie tintite pe diagnosticul descoperit de medic.

Contact

+4.0727.99.96.02

office@saintlukas.ro

Calea Plevnei nr. 137 C, Bucuresti, Sector 6 Bucuresti, Romania 06001

+4.021.367.32.05

Fata de celelalte variante de investigare, endoscopia digestiva superioara se remarca prin acuratetea diagnosticului, deoarece poate detecta leziuni ce nu sunt vizibile prin efectuarea unei radiografii cu bariu. Mai mult decat atat, in comparatie cu „endoscopia cu capsula”, aceasta este unica metoda care permite recoltarea biopsiei pentru determinarea naturii leziunii depistate sau confirmarea prezentei Helicobacter Pylori, cauza principala a ulcerului gastric si duodenal.

Colonoscopie

COLONOSCOPIA este o investigatie medicala de mare precizie, efectuala de medicul specialist Romgermed, care permite examinarea colonului (intestinului gros) si rectului cu ajutorul unui instrument subtire si flexibil numit colonoscop.

Ce este COLONOSCOPUL?

COLONOSCOPUL este un instrument medical de mare precizie, subtire si flexibil, dotat la unul din capete cu un dispozitiv optic si sursa de lumina ce capteaza si transmite in timp real imagini din interiorul colonului.

Colonoscopia este cea mai buna solutie pentru descoperirea polipilor intestinali, zonelor ulcerate, tumorilor, diverticulilor si anumitor zone inflamate sau hemoragice. De asemenea, in cadrul acestei investigatii se poate preleva biopsie de la nivelul colonului sau rectului, si in plus, pot fi extirpate formatiunile tumorale existente la acest nivel.

In cadrul colonoscopiei, medicul specialist Romgermed introduce un tub lung, subtire (aproximativ 1 cm grosime) si flexibil in rect, in timp ce pacientul este sub anestesie si culcat pe masa de consultatie. Apoi, colonoscopul este ghidat de catre medic pentru a parcurge intreaga lungime a colonului si astfel medicul poate vizualiza pe rand urmtoarele zone: zona anala, rectul, sigmoidul, colonul descent, transvers si ascendent, valva ileo-cecala si ultima ansa ileala.

Colonoscopia dureaza circa 15 minute, nu este dureroasa si pentru un grad ridicat de confort, pacientului i se administreaza intravenos un calmant. Aceasta investigatie este nedureroasa si datorita dispozitivului de ultima generatie .