Oftalmologia este o specialitate medicala care se ocupa cu tratarea bolilor organului vederii, aspect ce include ochiul si structurile din jurul acestuia, cum ar fi pleoapele si sistemul lacrimar. Specialitatea de oftalmologie din cadrul clincii medicale ofera pacientilor servicii complete de chirurgie si tratament oftalmologic.
La clinica medicala Saint Lukas, departamentul de oftalmologie este format dintr-o echipa de medici profesionisti ,cu experienta foarte bogata in acest domeniu. In cadrul departamentului de oftalmologie se poate diagnostica si oferi tratament pacientilor care sufera de afectiuni oculare precum: cataracta, glaucom, strabism, vicii de refractie (hipermetropie, miopie, astigmatism) si de asemenea, se diagnosticheaza complicatiile oculare ale unor boli sistemice (diabet zaharat, hipertensiune arteriala, afectiuni endocrine, reumatologie etc.).
Ochiul este organul important de simt care face legatura intre om si mediul inconjurator. Din aceasta cauza, sanatatea sistemului vizual este una deosebit de importanta si necesita o atentie sporita atat din partea medicilor cat si din partea pacientilor.
In cadrul clinicii medicale , dumneavoastra puteti beneficia de urmatoarele investigatii in cadrul unui consult de oftalmologie:
De ce mai multe ori un pacient trebuie sa se prezinte la un consult de oftalmologie daca are urmatoarele simptome:
Pentru simptomele de mai sus, pacientul trebuie sa se adreseze medicului oftalmolog in cel mai scurt timp cu putina, intarzierea sau automedicatia fiind doar niste modalitati de agravare a acestor probleme medicale aparute.
Pentru diagnosticarea corecta a afectiunilor oftalmologice se folosesc mai multe aparate specializate precum:
Este important ca fiecare persoana sa se prezinte la un consult de oftalmologie la fiecare doi ani sau mai des in cazul in care prezinta anumite simptome. Copiii cu varsta de pana la 16 ani trebuie sa faca acest consult anual pentru a preveni aparitia unor probleme ale sistemului vizual.
La copii, consultul oftalmologic este foarte important chiar si in lipsa unor simptome, deoarece poate evidentia modificari de refractie sau patologice monoculare, ce nu se manifesta neaparat, dar care pot fi recuperate la varsta mica. De fiecare data depistarea precoce este calea cea mai buna catre evitarea posibilelor complicatii ulterioare. Un consult oftalmogic presupune verificarea completa a ochilor din punct de vedere functional si anatomic.
Acesta presupune o serie de actiuni, care au ca rol descoperirea posibilelor afectiuni oftalmologice. Consultul oftalmologic poate depista si alte probleme de sanatate ,precum diabetul zaharat si hipertensiunea arteriala,prin evidentierea modificarilor specifice la examenul retinei(retinopatia diabetica) sau angiopatia hipertensiva.