Psihologie

Psihologia este specialitatea care studiaza comportamenul uman, ce include functiile si procesele mentale ca intelingenta, memoria, perceptia, precum si experientele interioare si subiective cum sunt sentimentele, sperantele si motivarea, procese ce poti fi atat constiente cat si subconstiente.

In cadrul activitatii de psihologie se disting urmatoarele categorii

 • Continut psihic – este elementul care, intr-un moment determinat, face obiectul unei functiuni psihice
 • Functiuni psihice – sunt modalitatea specifica a activitatilor constiente independent de continutul lor
 • Mecanisme psihice – reprezinta modalitatea specifica a activitatilor inconstiente
 • Straturi psihice – sunt reprezentate de ansamblul de functiuni si mecanisme comune unei anumite functiuni psihice
 • Tipul psihologic – este constituit din ansamblul caracteristicilor invididuale intelectuale, afective si voluntare care pot fi schematizate intr-un mod abstract

Cand este recomandat sa mergeti la un consult de psihologie?

Toata lumea trece prin anumite perioade de stres, de tristete, durere sau conflicte. Insa atunci cand va aflati in aceste stari, va este dificil sa constientizati daca aveti intr-adevar nevoie sa mergeti la un consult de psihologie sau daca veti trece peste acele momente fara ajutorul unui specialist psiholog.

Pe langa suferinta inutila la care va supuneti, nedorind sa fiti consiliati, problema psihica se poate agrava ,somatiza(ulcer gastric,palpitatii,nevralgii,crize astmatiforme,atacuri de panica),sau sa ajunga la depresie,anxietate,daca nu mergeti la un consult de psihologie. Mai jos, va prezentam cateva situatii, in care este important sa va adresati psihologului

Contact

+4.0727.99.96.02

office@saintlukas.ro

Calea Plevnei nr. 137 C, Bucuresti, Sector 6 Bucuresti, Romania 06001

+4.021.367.32.05

 • Daca tot ce simtiti este la intensitatea maxima, fie ca este vorba de bucurii sau de lucruri ce va provoaca tristete
 • Daca ati suferit o trauma si asta va ocupa toate gandurile
 • Daca aveti dureri de cap inexplicabile si un sistem imunitar scazut
 • Daca consumati alcool pentru a uita de anumite probleme ce va macina
 • Daca nu va mai puteti concentra la locul de munca si primiti anumite avertizari in aceasta privinta
 • Daca nu mai gasiti placere sau bucurie in absolut nimic
 • Daca prietenii sunt ingrijorati de dumneavoastra si incearca sa va sfatuiasca in anumite privinte ,doar din aceasta cauza si fara sa le cereti ajutorul
 • Daca aveti stari ciudate si nu puteti spune ceea ce va supara
 • Daca va enervati usor si resimtiti o tensiune continua

De ce este bine sa mergeti la un consult de psihologie?

In primul rand, este foarte important sa tratati aceasta probleme serios si rapid pentru a nu o lasa sa se amplifice. In multe probleme de natura psihologica sunt implicate anumite cercuri vicioase, care sunt create de starile dumneavoastra negative.

Cu cat mentineti mai mult aceste cercuri vicioase cu atat starea dumneavoastra va fi mai afectata. Astfel, cu cat alegeti sa mergeti mai repede la un consult psihologic, cu atat creste sansa de a depasi aceste cercuri vicioase si de a va recapata zambetul pe buze. In al doilea rand, pentru ca psihologul va poate ajuta sa gasiti anumite strategii cu care sa faceti fata emotiilor negative si sa le depasiti.

Este foarte important sa apelati la un psiholog, deoarece acesta va va putea face sa treceti mai repede si mai usor peste toate problemele care va macina ,sa gestionati situatiile conflictuale,fobiile,atacurile de panica si sa reveniti la viata dumneavoastra ,la increderea in propria persoana,bucurindu-va de prieteni si cei apropiati.