Ginecologie

Din pacate, foarte multe femei din Romania nu se programeaza la un consult  ginecologic atunci cand se simt bine si cred ca nu prezinta nici o problema medicala . Problema este ca ele merg la Urgente, doar atunci cand simt dureri insuportabile ,sangerari,secretii anormale, punindu-se in situatia de a trata deja o afectiune care poate fi grava,care poate necesita  interventii chirurgicale,uneori cu repercursiuni asupra vietii sexuale normale,a fertilitatii.

Conform ultimelor teste, Romania este pe primul loc in clasamentele europene privind cancerele de col uterin, mamar sau ovarian.
Cand trebuie sa vii la un consult ginecologic
Mai jos veti gasi anumite simptome care ar trebui sa va ingrijoreze, dar si ce este recomandat sa faceti in asemenea situatii:

Durerea pelvina

Durerea pelvina este unul dintre cele mai frecvente si importante simptome in randul femeilor.

Aceasta se clasifica in 3 categorii:

•    Durere acuta, brusca si foarte puternica
– aceasta indica o problema grava de sanatate care indica spitalizare si chiar si interventie chirurgicala urgenta, cum ar fi sarcina ectopica rupta, boala inflamatorie pelvina, avortul spontan etc
•    Durere cronica
– aceasta se intinde pe o perioada de 3 luni sau mai mult. In medicina mai poarta numele si de “sindromul durerii pelvine cronice”.
•    Durere severa, dar care dispare
– aceasta este cauzata de functionarea normala a organelor genitale si probabil nu necesita tratament, cum ar fi durerea menstruala. Dar daca simtiti vreo durere, nu ezitati sa consultati un medic ginecolog si sa veniti la control.

Contact

+4.0727.99.96.02

office@saintlukas.ro

Calea Plevnei nr. 137 C, Bucuresti, Sector 6 Bucuresti, Romania 06001

+4.021.367.32.05

Secretia vaginala

Orice femeie prezinta o anumita cantitate de secretie vaginala. Secretiile vaginale sunt produse de glandele de la nivelul vaginului si al colului uterin care incep sa produca cantitati reduse de lichid care se elimina zilnic prin vagin.

Secretia vaginala ajuta la curatirea vaginului, la lubrifierea sa si la prevenirea infectiilor. De regula, secretia vaginala normala nu miroase urat si are un aspect laptos atunci cand se usuca. Infectiile vaginale sunt frecvente, iar pe lista factorilor care pot altera echilibrul pH-ului vaginal se afla: produsele de igiena feminina, irigatiile vaginale excesive, sapunurile parfumate, tampoane uitate in vagin, sarcina, antibiotice, diabetul zaharat sau prezenta unei alte infectii.

O secretie vaginala anormala apare  in infectiile vaginale. Cum ne dam seama ca avem o infectie vaginala? Modificarile care ne indica infectia vaginala sunt cresterea cantitatii secretiei vaginale, modificarea culorii sau a mirosului secretiei vaginale, iritatia, mancarimea si sangerarea in lipsa menstruatiei.

Bineinteles ca observarea oricareia dintre aceste semne impune prezenta obligatorie la o consultatie ginecologica ,urgenta, la clinica medicala . Printre cele mai frecvente infectii vaginale se numara: candidoza, infectia cu chlamydia, gonoreea, vaginoza bacteriana.

Sangerarea vaginala anormala

Aceasta apare cel mai des intre menstruatii si este cauzata frecventa a unui dezechilibru hormonal. Aceasta poate fi de asemenea cauzata de: fibroame, sarcina, polipi, hiperplazie sau cancer la colul uterin.

La femeile aflate in premenopauza care nu sunt gravide, cea mai frecventa cauza de sangerare vaginala anormala o reprezinta ciclurile anovulatorii. La femeile aflat in menopauza, una dintre cele mai frecvente cauze de sangereare anormale o reprezinta endometrul atrofic.

Sangerea vaginala anormala poate aparea si dupa sau chiar in timpul actului sexual si se pot datora posibilelor leziuni ale peretilor vaginali, infectii (gonoree, candidoza, chlamydia), sau afectiuni ginecologice